(023) 52 73 82 9 info@nienkeoostenrijk.nl

 

NIENKE OOSTENRIJK

Sopraan, zangpedagoog

 

 

CV

Nienke studeerde zang aan het Sweelinck conservatorium bij Margreet Honig. Zij is een toegewijd zangeres, die op vele uitéénlopende nationale en internationale podia gedurende meer dan 30 jaar heeft gezongen.
 
Zij werkte samen met gerenommeerde dirigenten en vooraanstaande musici, ensembles en orkesten.
De CD “ Bach aria’s voor sopraan en hobo”  die zij maakte met haar zus Pauline werd in de pers geprezen vanwege stijlbewustheid en virtuositeit van uitvoering,
en werd in 2012 genomineerd voor een Edison.

De opname van de compositie “En Hollande“ van Leo Samama werd door Luister met een 10 beoordeeld. Nienke was regelmatig te horen en te zien op radio en televisie in programma’s als de Tiende van Tijl, De Klassieken op NPO Radio 4 alsmede in het Avondconcert op NPO radio 4.

Afgelopen jaren heeft zij veel samengewerkt met de Laurens cantorij o.l.v. Wiecher Mandemaker in het kader van de Bach Cantate uitvoeringen in de Laurenskerk te Rotterdam,
waaraan zij nog steeds jaarlijks haar vokale medewerking verleent.

 

Nienke haar passie voor kamermuziek en liedrecitals is te beluisteren op Spotify waar al haar CD albums en opnamen terug te vinden zijn. In mijn lespraktijk begeleid ik de echt gemotiveerde en betrokken amateur-zangers in het verbeteren van hun prestaties ten behoeve van hun kooruitvoeringen of wel voorzingen en stemtesten.
De meeste van mijn leerlingen zijn betrokken bij oratorium- en zangverenigingen uit Haarlem en Amsterdam (Toonkunst).
Raadpleeg de Zangles pagina voor nadere info en bereikbaarheid.

Uitgebrachte CD’s

"Liebster Jesu mein Verlangen" (J S Bach)

met Nienke (sopraan) en Pauline Oostenrijk (hobo)