NIENKE OOSTENRIJK

sopraan

CV

De sopraan Nienke Oostenrijk behaalde eerst haar doctoraalexamen geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen alvorens aan haar zangopleiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam te beginnen. Zij studeerde bij Margreet Honig, Cora Canne Meijer, Arleen Auger en volgde masterclasses bij Elly Ameling en Robert Holl.

Nienke Oostenrijk heeft met veel gerenommeerde dirigenten, orkesten en collega-solisten samengewerkt onder meer in werken van Bach, Händel, Mozart, Pergolesi,

Strauss en Verdi, zowel in eigen land als in het buitenland. Andere leuke hoogtepunten waren haar muzikale bijdrages aan het huwelijk van Prins Friso en Prinses Mabel in de Oude Kerk te Delft, alsmede aan een concert ter gelegenheid van het Zilveren Regeringsjubileum van Koningin Beatrix.

Nienke haar passie voor kamermuziek en liedrecitals uit zich in een veelheid van concerten die zij in wisselende samenstellingen heeft gegeven.

Nienke heeft gedurende haar muzikale leven een aantal tastbare herinneringen achtergelaten, in de vorm van opnames. Haar discografie is hier te vinden.

Nienke kijkt terug op een mooie carrière, zingt nog steeds in kleinere bezettingen en geniet volop van al het moois dat het leven haar te geven heeft.

Uitgebrachte CD’s